Što učiniti u slučaju smrtnog slučaja?

SMRT U KUĆI
Trebate nazvati hitnu medicinsku pomoć ili mrtvozornika radi utvrđivanja činjenice smrti. Nakon što dežurni liječnik ili mrtvozornik utvrdi činjenicu smrti, nazovite nas na telefon 023/322 509, 091 762 40 23, 098 960 23 27. Obvezno dati podatke o umrloj osobi, ime i prezime, datum i godina rođenja ( pripremiti liječničku dokumentaciju ukoliko je preminula osoba bolovala) Pripremite odjeću za pokojnika ili ukoliko obitelj želi može i sama odjenuti pokojnika do našeg dolaska.
SMRT U BOLNICI
Trebate se javiti na odjel gdje je pokojnik bio zaprimljen ili bio na liječenju. Nakon dobivanja dokumentacije, potpisa ravnatelja, odjava iz bolnice, javljate se na odjel patologije. Na patologiji se dobiva potvrda o smrti i dozvola za ukop te predaje roba za pokojnika. Da bismo preuzeli pokojnika i odvezli u mrtvačnicu – groblje, treba potpisati punomoć koju ćete dobiti u našem uredu prije odlaska u bolnicu ili poslije bolnice.
SMRT U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE
Smrtni slučaj u domu za starije i nemoćne ili udomiteljstvu - kada smrt nastupi u domu za starije ili nemoćne ili udomiteljstvu, djelatnici službe ili ovlaštene osobe navedenih ustanova obavještavaju o tome liječnika mrtvozornika te obitelj preminule osobe. Obitelj odnosi odjeću pokojnika na odjel patologije/mrtvačnicu.. Naši djelatnici preuzimaju pokojnika i prevoze u mrtvačnicu.

Kontaktirajte nas

Slobodno nas kontaktirajte u svezi dogovora o svim potrebnim radnjama koje je neophodno poduzeti.

Dugodišnja tradicija, iskustvo, odgovornost te mnoštvo zadovoljnih klijenata naša su najbolja reklama.